Luokka soikoon!

Koulutus on suunnattu esi-, perus- ja lukio-opetuksen opettajille.

“Musisointitilanteissa kiinnitetään huomiota musisoivan ryhmän jäsenenä toimimiseen. Luontevaa äänenkäyttöä ja laulamista, liikkumista sekä keho-, rytmi-, melodia- ja sointusoittimien perussoittotekniikoita harjoitellaan yhteismusisoinnissa. Opetuksessa on keskeistä ilmaisutaitojen ja kuvittelukyvyn monipuolinen kehittäminen.” OPS 2016, Musiikki 5.lk

Kurssilla opetellaan tekemään musiikkia isommalla joukolla. Yhteismusisoinnin perustana on kappaleista tehdyt sovitukset, joiden avulla voidaan saada isompikin lapsijoukko soittamaan samaan aikaan. Motivoidakseen oppilaita olisi opettajan ensin motivoitava itsensä yhteissoiton maailmaan.

Sovituksia tehdessä kiinnitetään huomiota siihen, että mahdollisimman monelle soittajalle olisi mielekästä ja tarkoituksenmukaista tekemistä. Bändisoittimien, kuten kitaran, rumpujen ja basson tunteminen auttaa sovitusten tekemisessä. Soittimen hallinta ei ole välttämätöntä, mutta eri soittimien ominaisuuksien ja niiden roolien tunnistaminen ja tiedostaminen bändisoitossa luo hyvän pohjan luokkasovitusten tekemiseen. Samalla on erinomainen mahdollisuus jakaa kokemuksia ja kollegiaalista tieto-taitoa musiikkia opettavien ammattilaisten kesken.

Kurssilla tuotetaan yhdessä toimien valmista materiaalia musiikin oppitunneille. Ja verkostoitumisen kautta materiaalia voidaan jakaa kurssin jälkeenkin niin, ettei jokaisen opettajan tarvitse yksin tehdä kaikkea. Tavoitteena onkin saada sekä uutta kipinää musiikin tunneille että ammatillinen verkosto musiikkia opettavien opettajien arkityön tueksi.

Koulutuksen materiaalit löydät:

https://seutuluokka-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/kimmo_hermonen_edu_ylojarvi_fi/EmKJuKD0wJdHh756nzi5UdgBcguHj-_rn5t565goPLFkRw?e=LoBsVl

Tervetuloa virkistymään, verkostoitumaan, oppimaan ja saamaan intoa työhön!

Koulutuksessa on tarjolla aamukahvi/tee ja suolainen sekä iltapäiväkahvi.

Monitoimitalo13 ulko-ovet avataan klo 8.15.


Ilmoittautuminen on valitettavasti päättynyt


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

  • 29.01.2020 08:30 - 15:30
    Paikka Monitoimitalo13, Stage, (Satakunnankatu13), käynti Pellavatehtaankadun puolelta
    Kouluttaja(t) KM Kimmo Hermonen

Paikkoja

  • Osallistujia 24 / 30
  • Varasijalla 0 / 5