Muu koulutustarjonta

INTUITIO, EMPATIA JA VUOROVAIKUTUS OSANA OPETUSTYÖTÄ -KOULUTUKSET

Hyvä varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukion tai ammatillisen koulutuksen opettaja,

Tervetuloa osallistumaan Opetushallituksen rahoittamaan ”Intuitio, empatia ja vuorovaikutus osana opetustyötä”-koulutukseen syksyllä 2020. Osallistujille maksuttomat koulutukset järjestetään Helsingissä ja Tampereella. Ilmoittautumiset kaikkiin koulutuksiin avataan ti 4.8.2020 klo 12. Paikkoja on rajoitetusti, joten ilmoittautua kannattaa pikimmiten!

Kohderyhmä

Koulutukseen voi osallistua kuka tahansa virka- tai työsuhteessa oleva varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, lukiokoulutuksen tai ammatillisen koulutuksen opettaja. Koulutus sopii kaikille opettajille opetettavista aineista riippumatta.

Sisältö

Intuitio on tutkitusti tärkeä osa empatiaa, luovuutta, ongelmanratkaisua sekä opetustyön interaktiivisuutta. Mielikuvituksen ja intuitiivisen ajattelun kehittäminen on todettu neurologisesti tärkeäksi empatian kehittymisen kannalta. Prosessikoulutuksessa opitaan elämyksellisesti taiteen kautta hyödyntäen soveltavan improvisaation menetelmiä, joissa tutkitaan uteliaasti ympäristöä sekä sisäistä maailmaa. Improvisaatio perustuu yhteistyölle, hyväksymiselle, kollektiivisesti ideoiden kehittämiselle, kuuntelulle ja reagoimiselle. Yhteisöllisten harjoitteiden ja itsereflektiivisen kasvuprosessin myötä osallistujat oppivat luovaa ajattelua ja tietoista virittäytymistä intuitioon ja läsnäolevaan vuorovaikutukseen sekä kehittävät kykyä spontaaniin improvisaatioon. Osallistujilta ei edellytetä aiempaa kokemusta soveltavan improvisaation menetelmistä.

Kouluttajina toimivat Kehittämiskeskus Opinkirjon asiantuntija (FM) Julia Petäjä sekä Suomen Impro-opiston johtaja (KM) Kaisa Kokko-Palmer.

Toteutustapa

Kahden opintopisteen koulutuskokonaisuus jakautuu kolmen kuukauden ajalle (9-11/2020) sisältäen viisi lähiopetuspäivää (yhteensä 30 lähiopetustuntia), monialaisen oppimiskokonaisuuden toteuttamisen omassa työyhteisössä, henkilökohtaisen kokemuspäiväkirjan kirjaamista sekä verkkotyöskentelyä. Lähiopetusjaksoilla työskentely koostuu pääasiallisesti ryhmässä tehtävistä toiminnallisista harjoituksista. Kannustamme ilmoittautumaan työparin kanssa, jotta koulutuksessa opittuja taitoja on helpompi ottaa toimintakulttuurin osaksi. Lähiopetuspäivät sijoittuvat aikavälille 9-16.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia ja suosituksia liittyen koronavirustilanteeseen. Tarvittaessa siirrämme koulutuksen verkkoympäristöön.

Hinta

Opetus ja materiaalit ovat osallistujille maksuttomia, sillä koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa. Sijaiskustannusten ja mahdollisten muiden kulujen korvaamisesta tulee neuvotella työnantajan kanssa.

Aika, paikka ja ilmoittautuminen

Koulutukseen otetaan enintään 24 osallistujaa / koulutuspaikkakunta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset kaikkiin koulutuksiin avataan 4.8.2020 klo 12 ja päättyy 3.9. klo 23.59 asti tai niin kauan kuin koulutuspaikkoja riittää. Ilmoittauduthan koulutuspaikkakuntakohtaisella linkillä.

Koulutuskokonaisuus toteutetaan syksyn 2020 aikana seuraavasti:

Tampere (Kulttuuritalo Laikku, Keskustori 4, luentosali; poikkeuksena la 24.10. Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2, Kuusi- ja Pihlaja-salit) Pe-La 25.-26.9.

Pe-La 23.-24.10.

Pe 20.11.

Kaikkina päivinä koulutus klo 9-16, paitsi la 26.9. klo 10-17.

Helsinki (Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, Pasila, tilassa Kerho+Leiri) Pe-La 18.-19.9.

Pe-La 9.-10.10.

Pe 13.11.

Kaikkina päivinä koulutus klo 9-16

Keväällä 2021 toteutetaan lisäksi koulutukset Helsingissä ja Jyväskylässä. Lisätietoa kevään koulutusten ajankohdista ja ilmoittautumisesta päivitetään syksyn aikana.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 

opinkirjo.fi/intuitiokoulutus

Lisätietoja, julia.petaja (at) opinkirjo.fi, p. 041 505 2188

___________________________________________

YLEISSIVISTÄVÄN KOULUTUKSEN RAHOTUKSEN KOULUTUSPÄIVÄ

Aika ja paikka: 3.9.2020, Helsinki Congress Paasitorni

Mitä ajankohtaista yleissivistävän koulutuksen rahoituksessa tapahtuu? Koulutuspäivän aikana käsittelemme muun muassa yleissivistävän koulutuksen rahoituksen laskentaan vaikuttavia tekijöitä ja syksyn tilastointipäivän 20.9. rahoitukseen vaikuttavien tietojen ilmoittamista, täyttämistä ja korjaamista.

Koulutuspäivä on suunnattu esi- ja perusopetuksen, aamu- ja iltapäivätoiminnan ja lukiokoulutuksen opiskelijahallinnosta sekä oppilas- ja opiskelijatietojen ilmoittamisesta vastaaville ja tietoja toimittaville henkilöille, talouspäälliköille sekä valtionavustusten hanketoiminnasta vastaaville.

Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta. Huom. Mikäli alkusyksystä koronaepidemia ei ole vielä hellittänyt otettaan, tapahtuma järjestetään vain etäyhteyden välityksellä.

Sinulla on myös mahdollisuus lähettää etukäteen kysymyksiä tilaisuuden teemoihin liittyen. Kysymykset pyydämme lähettämään ilmoittautumispäivään (14.8.) mennessä sähköisen koulutuskalenterin kautta osoitteessa www.oph.fi/koulutus tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected].

Osallistumismaksu 275 € + alv 24 % sisältäen ohjelmaan merkityt tarjoilut. Muista mahdollisista kustannuksista osallistujat vastaavat itse. Osallistumismaksu etäyhteyden kautta: 192 € + alv 24 %/henkilö. Lähetämme etäyhteyslinkin ja tarkemmat ohjeet osallistujille ennen tilaisuutta sähköpostilla. Etäyhteys toteutuu, mikäli etäosallistujia on riittävästi. Laskun lähetämme tilaisuuden jälkeen ilmoittamaanne laskutusosoitteeseen. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot 14.8.2020 mennessä: Yleissivistävän koulutuksen rahoituksen koulutuspäivä

Ilmoittautumisen yhteydessä pyydämme sinua valitsemaan:

• osallistutko tilaisuuteen paikan päällä vai etänä verkkolähetyksen kautta

Tervetuloa kuulolle!

** Osoitelähde: Opetushallituksen asiakasrekisteri

Ystävällisin terveisin,

Opetushallitus / Koulutus ja kustantaminen -yksikkö

www.oph.fi/koulutus