Myötätunto itsekritiikin hoidossa

HUOM! Koulutus on muutettu verkkokoulutukseksi! Linkki toimitetaan ilmoittautuneille.

Koulutuksen tarkoitus on antaa näkökulmia, ideoita ja konkreettisia välineitä myötätuntokeskeisen työskentelyotteen soveltamiseen itsekriittisten lasten ja nuorten kanssa.

Koulutuksen kohderyhmä: Perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppilashuollon henkilöstö (psykologit, kuraattorit), perusopetuksen opot sekä muut toimijat sovitusti).

Koulutus pohjautuu ensisijaisesti myötätuntokeskeisen psykoterapian (CFT) työskentelyotteeseen joka alunperin on kehitetty itsekritiikin ja voimakkaan häpeän hoitoon. Myötätuntokeskeinen psykoterapia on osoittautunut toimivaksi terapian muodoksi muun muassa ihmisille, jotka kamppailevat ahdistuksen, masennuksen ja syömishäiriöiden kanssa, ja erityisen hyödylliseksi niille, jotka kamppailevat korostuneen vaativuuden, itsekritiikin, häpeän tunteen sekä tunteiden säätelyvaikeuksien kanssa. 

Koulutuksessa opit:

- Itsekritiikin tyypillisimmät muodot ja funktiot

- tietoisuuden lisäämistä - keinoja auttaa tulemaan tietoisemmaksi itsekritiikistä

- keinoja auttaa ottamaan askeleen taaksepäin itsekritiikin kokemuksesta

- kolme keskeistä itsemyötätunnon taidon kasvattamisen harjoitusta itsekritiikin hoidossa (Compassionate Mind Training) joita voi antaa kotiin

- itsekritiikin ymmärtäminen - funktioanalyysin tekeminen

- itsekritiikin työstäminen kokemuksellisilla harjoituksilla, kuten kirjeen kirjoittamisen ja tuoliharjoituksen avulla

- esimerkkejä myötätuntoisista käyttäytymiskokeiluista itsekritiikin vaikutuksen vähentämiseksi

Koulutuksen toteutustapa: 

Verkkokoulutus. Koulutuksessa käytetään erilaisia menetelmiä, kuten tiedonantoa, ryhmäkeskusteluja, case-transkriptioita ja kokemuksellisia harjoituksia.

Kouluttajan biografia

Ronnie Grandell on työterveyspsykologi, sertifioitu executive coach ja tietokirjailija, joka on käynyt myötätuntokeskeisen psykoterapian koulutuksissa Englannissa perustaja Paul Gilbertin johdolla. Hän on kirjoittanut ensimmäisen suomalaisen teoksen aiheesta nimeltään Itsemyötätunto ja tälle jatkoteoksen nimeltä Irti itsekritiikistä. Ronnie työskentelee työterveyspsykologina Mehiläisessä Turussa jossa hän myös tekee lyhytterapeuttista asiakastyötä. Lisäksi Ronnie kouluttaa ja valmentaa ammattilaisia sekä laajempaa yleisöä itsemyötätunnosta ja myötätuntokeskeisten menetelmien soveltamisesta terapiatyöskentelyssä.


Kirjaudu tai rekisteröidy ilmoittautuaksesi oikeasta yläkulmasta


Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

  • 04.11.2020 08:30 - 15:30
    Paikka Verkkokoulutus, linkki toimitetaan ilmoittautuneille
    Kouluttaja(t) Ronnie Grandell, työterveyspsykologi, tietokirjailija, sertifioitu johtajuusvalmentaja

Paikkoja

  • Osallistujia 83 / 100
  • Varasijalla 0 / 5