PedaBoss: Älykäs intuitio johtamisessa

Koulutus on suunnattu johto-, esimies- ja tiiminvetotehtävissä toimiville.

Intuition näkökulmasta mahdottomia ongelmia ei ole. On ainoastaan näennäisesti mahdottomia ongelmia, joiden ratkaisua emme kykene näkemään. Luento vastaa siihen miksi emme näe ratkaisuja ja miten voisimme nähdä niitä.

Oman intuition lukutaitoa voi kehittää ja intuition luotettavuutta voi arvioida. Jokaisella meistä on käytössämme useita erilaisia intuitioita. Ne pohjautuvat erilaisiin tietopohjiin, mikä tekee niistä eri tavoin luotettavia. Joistain intuitioista on työelämässä enemmän hyötyä kuin toisista. Ensimmäinen ja työelämässä tunnistetuin intuitio on asiantuntijan intuitio, joka pohjautuu oppimiseen ja kokemukseen. Toinen on vaistoihin pohjautuva intuitio ja kolmas oman älyn ylittävä intuitio. Näillä kaikilla on omat tärkeät tehtävänsä, joskin myös omat vinoumansa. Valjastaaksemme intuition koko potentiaalin, meidän tulee tunnistaa ja valjastaa nämä kaikki kolme.

Ryhmäintuition voi valjastaa työn tueksi. Yksilöiden erilaisia intuitioita voidaan tuoda yhteen. Kaikki intuition signaalit eivät ole tärkeitä tai virheettömiä. Intuition lukutaitoa voi kehittää, jolloin on mahdollista tunnistaa arvokas ja luotettava tieto. Työelämän näkökulmasta hyvä uutinen on se, että intuition signaaleja voidaan yhdistää ryhmässä. Tämä edellyttää sitä, että intuition tuomaa tietoa uskalletaan jakaa ja arvioida. Asiantuntijuuden ja älykkään intuition yhdistelmistä syntyy tietämistä, joka auttaa täysin uuden oivaltamisessa ja mahdottoman ratkaisemisessa.

Kouluttaja: Asta Raami, Ph.D. 

Asta Raami väitteli intuition käytöstä ja kehittämisestä Aalto-yliopistossa 2015, jossa hän toimi 15 vuotta opetus- ja tutkimustehtävissä. Väitöksen jälkeen hän on keskittynyt intuition potentiaalin tunnetuksi tekemiseen tiedeyhteisön ulkopuolella. Astan teos Älykäs intuitio ja miten käytämme sitä (2016, Kustantamo S&S) käsittelee ihmismielen piilossa olevan potentiaalin hyödyntämistä. Asta on ollut kirjoittajana myös peruskoulujen uutta opetussuunnitelmaa käsittelevässä julkaisuissa Ajattelun taidot ja oppiminen (PS-kustannus 2016) sekä Sitran koulutuksen tulevaisuutta käsittelevässä julkaisussa Sustainablity, Human Wellbeing and the Future of Education artikkelillaan Towards Solving the Impossible Problems (Pallgrave MacMillan 2018). Astan väitöskirja on vapaasti luettavissa verkossa (Intuition Unleashed). Tällä hetkellä Asta toimii start-up yrittäjänä Innerversity.org –hankkeessa ja kirjoittaa tietokirjaa mahdottomien ongelmien ratkaisemisesta.

Tilaisuudessa on tarjolla aamiainen, jonka saa ravintolan aamiaislinjastosta klo 7.45-9.30 välisenä aikana. Aamiaista voi nauttia neuvottelutilassa. 

Ulko-ovet avautuvat klo 7.45. 

Valtatie30:n parkkeerausohjeet löydätte:

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/static.beyondcreative.fi/1/general/6153/4d44dfe19758d59389125c3f7781c1f7.PNG

 

 

 


Ilmoittautuminen on valitettavasti päättynyt


Takaisin ryhmän listaukseen
Takaisin koulutuksiin

Tiedot

Päivät

  • 02.10.2019 08:00 - 10:00
    Paikka Valtatie30, nh1 (Hatanpään valtatie 30)
    Kouluttaja(t) Intuitiotutkija, tietokirjalija ja taiteen tohtori Ph.D Asta Raami

Paikkoja

  • Osallistujia 38 / 50
  • Varasijalla 0 / 5

Materiaalit